Doar cu meditații cu profesor nu merge, și nu știu dacă a mers vreodată. Nici doar cu Duolingo, de altfel, deși ador bufnița aia și fac zilnic. Secretul, consider eu, este curiozitatea însoțită de rutină. După vreo șase luni, deja încep să înțeleg turcă și să vorbesc puțin.
Combinația mea de idei extraordinare, la care nu s-a gândit nimeni :)):
- Divertisment și știri din țări care vorbesc limba. Eu intru pe Youtube pe trending în Turcia, caut youtuberi turci, reviste, bârfe, explorez subiectele zilei.
- Emisiuni, filme și seriale – din engleză cu subtirări în turcă, germană, greacă, franceză, sau doar să asculți cât să te familiarizezi cu pronunția respectivă. Eu m-am mai uitat la ‘The Voice’ și la ‘Bravo, ai stil’ al lor.
- Limba telefonului, calculatorului, setată în cea pe care vrei să o înveți – asta uneori scoate peri albi, dar ajută mai ales la învățat și repetat zilele săptămânii, lunile anului.
- Cărți audio, radio, podcast – pe Spotify sunt podcasturi bilingve, pentru învățăcei.
- Rețete culinare – ajută mult cu câmpul lexical uzual.
- Repetă ce auzi. Orice bolboroseală ajută, o să fie mai ușor în dialoguri
- Scrie ce înveți. Eu transcriu propoziții din Duolingo și ce îmi mai amintesc.
- Membru în grupuri de oameni care au același scop, să poți exersa și împărtăși materiale și povești.
- Duolingo, Babbel, Lingohut, și orice altă aplicație de limbi străine.
- Muzicăăă – preferata mea de departe. Ajută enorm să aibă sens frazele pe ritm, e ușor de intrat în flow. Eu am găsit niște melodii turcești mai vechi, care îmi plac foarte mult și pe care le fredonez cu mare patimă.
Görüşürüz! 🤗
1 Comment
Pentru a treia oară în Istanbul - o săptămână de relaxare - Anca Talks
April 18, 2022 at 6:18 pm[…] Mi-am luat niște cărți pentru copii dintr-o librărie, simple și bilingve, ca să mă ajute în procesul de învățare al limbii. […]